Activiteiten

8x de leukste tips voor op de Veluwe

07 augustus 2023

De Veluwe; je kijkt er je ogen uit! Door de heuvel­achtige omgeving en grote bossen voelt het écht even alsof je je in het buitenland waant. In dit grote, Gelderse gebied valt er ook van alles te doen.

Of je nu een avontuurlijke wandelaar, een natuur­liefhebber of gewoon op zoek bent naar ontspanning te midden van de natuur, de Veluwe heeft voor iedereen iets te bieden. Om je een handje te helpen hebben wij de leukste Veluwe tips op een rijtje gezet!

1. De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Met ruim 5400 hectare aan bossen is dit een van de grootste en mooiste natuur­gebieden van Nederland. Spring op de fiets of ga lekker wandelen door de prachtige heide. Tip: van half juli tot half september staat de heide in bloei en kleurt deze helemaal paars. Nationaal park de Hoge Veluwe is tevens de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur. Hier staat namelijk ook de grootse beeldentuin van Europa!

2. Spot de Nederlandse Big 5

Op safari in Nederland? Dat kan zeker. Op de Veluwe vind je reeën, edelherten, schotse hoog­landers en wilde zwijnen! Pak je verrekijker en spits je oren; wanneer je heel stil door de bossen wandelt spot je misschien wel een deel van de Nederlandse Big 5.

3. Ontdek de Veluwse hanzensteden

2023 is het jaar van de Hanzesteden! Deze steden speelden een grote rol in de tijd van de VOC, en dat zie je nog steeds terug. De oude straatjes en huizen vormen deze steden tot een onwijs knus geheel. Tijdens het Hanzejaar worden er boordevol activiteiten georganiseerd, leuk voor jong en oud! Een absolute tip voor jouw uitje naar de Veluwe.

Lees meer over het Hanzejaar.

4. Paleis Het Loo

Aan de rand van Apeldoorn vind je paleis Het Loo. Paleis het Loo is jarenlang bewoond door de oranjes, en die zie je direct wanneer je binnenloopt. Ontdek hoe de slaapkamer van Koning Willem III eruitziet en waar de paarden stonden in het koetshuis. Leuk om te weten: Paleis het Loo is oorspronkelijk gebouwd als jacht­verblijf voor stadhouder Willem III en zijn Engelse vrouw, Mary Stuart. Het paar kocht in 1684 het middel­eeuwse kasteel Het Oude Loo en liet het uitbreiden en verbouwen tot een prachtig paleis in barokstijl.

5. Organiseer een picknick

Lekkere hapjes? Goed gezelschap? Mooie natuur? Check!

Trommel je lief, beste vrienden of familie op voor een heerlijke picknick op de Veluwe. Geniet van het gezang van de vogels en de prachtige natuur! Neem een boek, een spelletje of een bal mee voor de hele dag vermaak. Variatietip: zorg dat je allemaal een hapje maakt. Leuke verrassing wat er allemaal op de picknick verschijnt.

6. Relaxen in de wellness

Wist je dat er verschillende wellness resorts te vinden zijn op de Veluwe? En wat is hier nu een betere omgeving voor dan met heerlijke natuur om je heen? Maak gebruik van Turkse stoombaden, sauna's, jacuzzi en koel af in een ijsbad. Een aantal leuke wellness locaties op de Veluwe zijn: De Veluwse bron, Spa Veluwe en Sterrenberg. Veel plezier en relax!

7. Ga op een e-chopper tour

Even geen zin om te wandelen of de fiets te pakken? Dan is de e-chopper misschien wel het perfecte vervoers­middel voor jou. De e-chopper is een stoere, milieu­vriendelijke scooter waarmee je binnen no time de Veluwe over crosst. Met een prachtige route tussen de bossen is plezier gegarandeerd. Het ziet er niet alleen super stoer uit, maar is ook nog een superleuk! Het perfecte uitje met vrienden en familie.

8. Bezoek het Kröller Müller museum

Ook als het regent hoef jij je op de Veluwe niet te vervelen. Bij het Kröller-Müller museum ben jij wel even zoet! Met meer dan 11.000 kunstwerken is het een van de grootste kunstmusea van Nederland. Het hoogtepunt van de collectie is ongetwijfeld de uitgebreide verzameling werken van Vincent van Gogh. Van zijn beroemde schilderijen zoals "De Aardappel­eters" tot zijn kleurrijke landschappen. Wanneer de zon weer begint te schijnen kun je prachtig wandelen in de natuur rondom het museum.

Overnachten op de veluwe

Wist je dat je bij ons ook kunt overnachten op de Veluwe? Ga voor ons toffe hostel in Arnhem of slaap midden in de natuur in onze Wikkelhouses in Apeldoorn!